ما با کشور ترکیه مرزهای مشترکی داریم و به دلیل همین فاصله کم میتوانیم حتی به صورت زمینی و حتی با خودروی شخصی خود به بازدید از شهرهای مختلف آن برویم. سالانه گردشگران ایرانی زیادی با ماشین شخصی خود یا در تورهای گروهی به وان ترکیه مسافرت میکنند. این کار خطرها و هزینههای بالای سفر هوایی ندارد و به خانوادهها راحتی و امنیت بیشتری هم میدهد. در این مطب میخواهیم از مسیرهای منتهی با تور وان و نکات مهم در مورد سفر به وان با خودروی شخصی توضیح بدهیم.
سفر به وان ترکیه با ماشین شخصی
سفر به وان ترکیه با خودروی شخصی یکی از گزینههای پرهزینه و دشوار برای سفر زمینی است. با این حال، بعد از انجام مراحل و پرداخت هزینهها شما کنترل کامل سفر را در دست خواهید داشت و جابهجایی در شهر و مناطق اطراف آن آسانتر خواهد بود. برای سفر با خودروی شخصی به وان، باید مراحل زیر را انجام دهید.
1_ کاپوتاژ خودرو
یکی از مراحل اصلی برای سفر به وان با خودروی شخصی دریافت مجوز خروج از کشور برای خودرو است. برای این منظور باید به اداره گمرک مراجعه کنید.
2_ دریافت گواهی نامه و پلاک بینالمللی
پس از گرفتن کاپوتاژ باید به کانون جهانگردی و اتومبیل رانی مراجعه کرده و گواهی نامه بین المللی یک یا سه ساله دریافت کنید. سپس با ارائه گواهی نامه و کاپوتاژ پلاک بین المللی خودرو را دریافت خواهید کرد.
3_ دریافت بیمه شخص ثالث ترکی
برای رانندگی در خاک ترکیه، مشابه ایران، به بیمه نیاز دارید. این بیمه را میتوانید در شعب بیمه یا در مرز تهیه کنید و معمولاً تا 90 روز اعتبار دارد. هزینه بیمه با توجه به مدت اقامت و نوع خودرو تعیین میشود.
محدودیت بار در سفر زمینی به وان
مهم نیست با چه وسیلهای سفر میکنید؛ زیرا در هنگام خروج از کشور با محدودیتهایی برای بار همراه خود مواجه خواهید شد. این محدودیتها تنها به میزان بار محدود نمیشود؛ بلکه بسیاری از کشورها اقلامی را به عنوان موارد ممنوعه معرفی میکنند که حمل آنها ممکن است برای مسافران مشکلاتی ایجاد کند.
در سفر زمینی به وان شما مجاز به همراه داشتن ۲۰ کیلوگرم بار هستید. با توجه به اینکه وان مقصدی معروف برای خرید است، پیشنهاد میشود بار کمتری با خود ببرید تا هنگام بازگشت با مشکل در حمل خریدهای خود مواجه نشوید.
نکات مهم برای سفر زمینی به وان ترکیه
سفر به وان همیشه جذاب و دلپذیر است؛ اما با توجه به چند نکته میتوانید سفری راحتتری داشته باشید. در این بخش، به بررسی نکات مهم و کاربردی برای سفر زمینی به این شهر میپردازیم.
- آماده سازی برای سفر طولانی
- توجه داشته باشید که احتمالاً مسیر تهران تا خوی و از آنجا تا مرز و سپس وان را با اتوبوس طی خواهید کرد. به همین دلیل داشتن یک بالش مسافرتی میتواند به شما کمک کند تا راحتتر ساعات طولانی را در جاده بگذرانید.
- انتخاب زمان مناسب سفر
- گرچه شهر وان و مراکز خرید آن در تمامی روزهای سال جذابیت دارند؛ اما باید توجه داشته باشید که رانندگی در جادههای یخزده و هوای برفی خطرناک است؛ بنابراین سفر در فصول بهار و تابستان به مراتب منطقیتر و ایمنتر خواهد بود.
- یادگیری زبان محلی
- حتی اگر فقط چند کلمه ترکی یاد بگیرید، میتواند کمک زیادی به شما کند. دانستن کلمات و عبارات پرکاربرد از مشکلات و سختیهای احتمالی در سفر جلوگیری میکند.
فاصله شهر تهران تا وان ترکیه چقدر است؟
وان در شرق ترکیه قرار دارد و مساحتی معادل ۱۹۸۳ کیلومتر مربع را به خود اختصاص داده است. این شهر عمدتاً محل سکونت کردهای ترکیه است. فاصله زمینی بین تهران و وان حدود ۱۰۹۳ کیلومتر گزارش شده که معادل حدود ۱۱ ساعت رانندگی است. توجه داشته باشید مسافرانی که با خودروی شخصی به وان میروند، باید برای بازرسیهای گمرکی و مرزی حدود ۲ تا ۳ ساعت زمان اضافی را در نظر بگیرند.
به عنوان مثال اگر از تهران ساعت ۹ شب حرکت کنید، احتمالاً حدود ۲ یا ۳ بعدازظهر به وقت ترکیه به وان خواهید رسید. این زمان تقریباً برای تمامی مرزها از جمله مرز بازرگان (گورباغ)، مرز سرو (اسندره) و مرز رازی (کاپیکوی) مشابه است؛ زیرا فاصله این مرزها تا وان تقریباً یکسان است.
نکته مهم در مورد مرزهای وان این است که مرز رازی تنها از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر فعال است؛ بنابراین باید زمان رسیدن خود به این مرز را مدنظر قرار دهید. مرز سرو هیچ محدودیت زمانی ندارد و در هر ساعت از شبانه روز میتوانید از آن عبور کنید. مرز بازرگان نیز به عنوان یک مرز بازرگانی و ترانزیتی در تمامی ساعات شبانه روز فعال است.
مسیرها و راههای رسیدن به وان
برای سفر زمینی به وان با خودروی شخصی، میتوانید از مسیرهای مسیر تهران – خوی – مرز رازی یا مسیر تهران – ماکو – مرز بازرگان یا مسیر تهران – ارومیه – مرز سرو استفاده کنید. اگر از تهران حرکت میکنید، مسیر اول برای شما مناسب است و در این مسیر اتوبوسها و تاکسیهای خط تهران – خوی به طور منظم تردد میکنند.
اگر اهل تبریز هستید، میتوانید به خوی بروید و از آنجا به مرز وان وارد شوید. ونهایی وجود دارند که از تبریز به سمت وان حرکت میکنند. فاصله تبریز تا وان حدود ۲۹۰ کیلومتر است.
چه وقت بهترین زمان سفر زمینی به وان ترکیه است؟
بهترین زمان برای سفر به وان ترکیه با خودروی شخصی فصلهای بهار و اوایل پاییز هستند. در این دورهها، هوا خوشایند و دلپذیر است و میتوانید از زیباییهای این شهر به طور کامل بهرهمند شوید. برای دسترسی به وان میتوانید از طریق سه روش زمینی، هوایی یا آبی اقدام کنید. فرودگاه وان پروازهایی از شهرهای مختلف ترکیه و برخی کشورهای دیگر را ارائه میدهد. سفر زمینی با خودرو شخصی از طریق مرزهای مشترک ایران و ترکیه امکانپذیر است.
سخن پایانی
در شهر وان ترکیه گزینههای متنوعی از هتلها و اقامتگاهها با قیمتهای مختلف وجود دارد که میتوانید بر اساس سلیقه و بودجه خود انتخاب کنید. با برنامه ریزی مناسب و آمادگی قبلی سفر به وان با خودرو شخصی میتواند تجربهای جذاب و اقتصادی باشد که خاطرات خوشی را به همراه خواهد داشت. در این مطلب از سفر به این شهر زیبا با خودروی شخصی گفتهایم و به شما 3 مسیر را پیشنهاد دادیم که می توانید از آن ها به صورت زمینی به این شهر بروید. نکات ارزشمندی در خصوص برنامه های قبل و بعد از ورود به وان در این مطلب گفته شده است که امیدواریم برای شما مفید باشد. جهت اطلاعات بیشتر به سایت شرق آذران گشت مراجعه کنید.