مسجد سلطان احمد در شهر استانبول قرار دارد و شهر استانبول یکی از زیباترین شهر های کشور ترکیه و جزء شهر های زیبای دنیا محسوب می شود که مساجد بسیار زیبا که از دوران عثمانی به جای مانده اند و شهر استانبول به این مساجد زیبا و بی نظیر نیز معروف شده اند .
در این مقاله نیز قصد داریم تا یکی از زیباترین مساجد شهر استانبول مسجد سلطان احمد را به شما معرفی خواهیم کرد .
این مقاله نیز توسط سایت ستاره شرف آذر گشت تهیه و منتشر می شود که خدمات بسیار عالی در زمینه سغر به شهر وان با تور وان را ارائه می دهد.
مسجد سلطان احمد استانبول
مسجد سلطان احمد یکی از قدیم ترین مسجاد شهر استانبول می باشد و از میراث دولت و حکومت عثمانی هاست به دستور سلطان احمد 19 ساله و در سال 1609 تا 1616 توسط معمار خبره آن زمان آقا محمد ساخته شد که ساخت این مسجد 7 سال به طول انجامید و یک سال بعد از ساخته شدن این مسجد سلطان احمد در گذشت و جنازه او و خانواده اش نیز در قسمت خارجی این مسجد دفن شده است .این مسجد به مسجد آبی نیز شهرت دارد.
داستان 6 مناره مسجد سلطان احمد
گفته می شود ساخته شدن 6 مناره در مسجد سلطان احمد یک اشتباه لفظی بوده است زیرا معمار دستور طلایی ساخته شدن (altin)مناره این را داده بود که به اشتباه از طرف سازندگان این مسجد (alti) خوانده شده است و برای این مسجد 6 مناره ساخته شده است و همین هم به یک جنجال بزرگ تبدیل شد زیرا تنها مسجدی در دنیا که 6 مناره داشت مسجدالحرام بود و هیچ مسجدی نباید بیشتر از این مقدار مناره می داشت و این مسئله بی احترامی به مسجد الحرام بود و عربستان نیز از این موضوع بسیار عصبانی بود به همین علت سلطان احمد به معمار خود دستور داد تا با خرج دولت عثمانی مناره هفتم در مسجد الحرام ساخته شود.مناره های ین مسجد بصورت پلکانی از بالا به پایین ساخته شده اند و نمای زیبا و باشکوهی به این مسجد داده است.
نمای داخلی مسجد سلطان احمد
از دلایل معروفیت این مسجد به مسجد آبی نمای داخلی این مسجد است که با کاشی های آبی ساخته شده اند.سقف این مسجد با 20000 کاشی آبی رنگ تزئین شده است و یک طراحی به سبک قرن شانزدهم است که طرح هایی از گل و درختان است و نمای داخلی این مسجد دارای 260پنجره است که داخل مسجد را روشن می کنند.این مسجد برای مراسم های مذهبی استفاده می شود و هر روز نماز در این مسجد اقامه می شود و اگر شما قصد خواندن نماز نداشته باشید ویا یک فرد غیر مسلمان باشید حق ورود به مسجد را نخواهید داشت.
اگر به عنوان یک فرد غیر مسلمان می خواهد وارد مسجد شوید باید از قسمت ضلع غربی مسجد که محل عبور اسب در قدیم بوده است وارد شوید .در این ورودی زنجیرهایی آویزان شده است که شاه سلطان نیز در هنگام ورود باید سر خود را به نشان احترام خم میکرد و عبور می کرد.
شبستان این مسجد نیز بسیار زیبا و دیدنی است .این شبستان ستون های رنگارنگ با طرح گل لاله دارد و در شبستان نیز 260 پنجره وجود دارد که هم زیبایی مسجد را دو جندان کرده و هم نور شبستان را تامین می کند.
محراب این مسجد یکی از بهترین و مهمترین بخش های مسجد است و منبر مسجد در قسمت راست محراب قرار دارد که به گونه ای ساخته شده است که ا همه جای مسجد قابل مشاهده می باشد.در این مسجد و در نمای داخلی آیاتی از قران توسط کاظم گبری نیز حکاکی شده است .
حیاط مسجد سلطان احمد
نمای داخلی مسجد آنقد زیباست که به سختی می شود از نگاه کردن به آن دست کشید اما اگر از دیدن این مسجد سیر شدید می توانید به دیدن حیاط این مسجد بروید زیرا حیاط مسجد نیز بسیار زیبا و دیدنی است. در این حیاط وضوخانه هایی قرار دارد که برای وضو گرفتن نمازگزاران ساخته شده است و یک آبخوری بزرگ نیز در داخل حیاط مسجد قرار دارد.
کلام آخر
مسجد سلطان احمد که به مسجد آبی نیز معروف است یکی از مناطق توریستی و جالب شهر استانبول است که ارزش دیدن را دارد پس در صورت سفر به این شهر دیدن این مسجد را فراموش نکنید.