بهترین دریاچه های ایران کدامند؟ در این خصوص کدام یک از دریاچه های کشورمان را انتخاب می کنید؟ در کشور ما دریاچه های زیادی وجود دارند که با آب و هواهای خنک و متفاوت این امکان را برای گردشگران فراهم کرده اند تا بتوانند با دیدن آنها لذت ببرند، چون همواره در کنار این دریاچهها گونههای گیاهی، پرندگان و حیواناتی خاصی زندگی میکنند که قطعاً دیدن آنها برای بسیاری از مردم لذت بخش می باشد. این دریاچه ها بسیار متعدد هستند. در این مقاله نیز بهترین دریاچه های ایران را به شما معرفی می کنیم.
آشنایی با بهترین دریاچه های ایران
گفتیم که دریاچههای بزرگ کشورمان متعدد هستند که زیباترین و بهترین آنها عبارتند از:
- دریاچه خزر
این دریاچه بزرگترین دریاچه دنیا است که توسط کشورهای روسیه، قزاقستان، ایران، ترکمنستان و آذربایجان احاطه شده است. بهترین نوع خاویار در جهان از این دریاچه صید میشود و ساحل بینظیر آن در استانهای گیلان و مازندران قرار گرفته است و همه سال پذیرای تعداد بیشماری از گردشگران داخلی و خارجی میباشد. با وجودی که سواحل این دریاچه و بسیاری از شهرهای اطراف آن در ایام تعطیل سال همواره شلوغ و پربازدید هستند، اما همچنان بسیاری از شگفتیهای آن ناشناخته مانده است.
- دریاچه ارومیه
زیبایی بینظیر دریاچه ارومیه غیر قابل انکار است که بین آذربایجان شرقی و غربی قرار گرفته است. این دریاچه در گذشته بزرگترین دریاچه خاورمیانه محسوب میشد و دارای ۱۰۲ جزیره میباشد. اما در حال حاضر قسمتی از آن خشک شده و همین موضوع موجب شده است تا مشکلات زیادی از لحاظ زیست محیطی برای این منطقه به وجود بیاید. با این وجود دریاچه ارومیه همچنان شگفتی و جذابیت خودش را دارد. گاهی رنگ این دریاچه به قرمز تغییر پیدا میکند. رنگ اصلی آن برای آبی میباشد، اما چون در برخی از فصول سال غلظت نمک و همچنین باکتریها و جلبکها در آن افزایش پیدا میکنند، رنگ آن قرمز میشود. علاوه بر این در قسمتهایی از دریاچه که سطح آب پایین میباشد، میتوانید کریستالهای نمک را ببینید که زیبایی این دریاچه را بیشتر نشان میدهد. آب دریاچه نیز از رودخانههای سبلان و سهند سرچشمه میگیرد. غروب بسیار زیبای دریاچه هر بینندهای در این منطقه را به وجد میآورد.
- دریاچه گهر
دریاچه زیبای دیگر در کشورمان گهر میباشد. گهر به معنای آب جمع شده در داخل یک گودی است. این دریاچه یک مکان آرام برای آن دسته از افرادی میباشد که به طبیعت ناب علاقمند هستند و در ۳۵ کیلومتری شهرستان دورود در استان لرستان در نزدیکی منطقه حفاظت شده اشترانکوه قرار دارد. شما برای رسیدن به این دریاچه باید حدود ۴۰ دقیقه پیادهروی کنید. دریاچه به دو قسمت گهر پایین و بالا تقسیم شده است که این دو در یک قسمت ۱۰۰ متر از یکدیگر فاصله دارند. نام دیگر این دریاچه زیبا نگین زاگرس میباشد و آب آن آنقدر زلال است که در برخی قسمتها کف دریاچه به خوبی دیده میشود.
ساحل این دریاچه در قسمتهایی ماسهای و در قسمتهای دیگر صخرهای میباشد، اطراف آن نیز پوشش گیاهی قرار گرفته است که شامل درختان بادام، بلوط، پسته وحشی و برخی گلها مانند لاله و شقایق است.
همچنین بخوانید | تور وان
- دریاچه نمک
دریاچه حوض سلطان یا دریاچه نمک در فاصله ۶۲ کیلومتری ضلع شرقی قم قرار دارد، عکاسان حرفهای بسیار زیادی شبها و در طول روز این مکان را برای ثبت عکسهای بینظیر انتخاب میکنند. مساحت دریاچه ۱۸۰۰ کیلومتر است، اما تنها یک کیلومتر مربع از آن پوشیده از آب میباشد، یعنی شما جهت رسیدن به آب باید تجربه پیادهروی کردن بر روی لایههای نمک را پشت سر بگذارید. این منطقه در طول شب منظره بینظیر و آسمان پر ستارهای خواهد داشت. هیچ موجود زندهای در داخل این دریاچه دیده نمیشود، اما در نوع خودش بینظیر است و سرشار از انواع مختلف معدن مواد معدنی مانند لیتیوم میباشد.
وسعت دریاچه نیز متناسب با بارندگیها در فصلهای مختلف متفاوت خواهد بود، یعنی ذوب برف و بارندگی در ارتفاعات موجب افزایش آب و وسعت آن میشود، اما در فصلهای گرم آب آن کاهش پیدا میکند. آب دریاچه نیز علاوه بر آبهای سطحی از رودهای قره چای و شور تامین میشود.
- دریاچه انزلی
از دیگر دریاچههای زیبای کشورمان حوضچه یا دریاچه انزلی است که در استان گیلان واقع شده است. این دریاچه بزرگترین دریاچه آب شیرین کشورمان است که در ضلع جنوب غربی بندر انزلی و ۴۰ کیلومتری استان گیلان قرار گرفته است. دریاچه انزلی از جذابترین و زیباترین مکانها برای بازدید میباشد، چون اطراف آن پر از انواع مختلف پرندگان، گل های نیلوفر آبی و کاسپین میباشد. حدود ۷۸ گونه متفاوت پرنده در این تالاب زندگی میکنند که همواره یک مکان رویایی برای گردشگران به وجود میآورند. وسعت دریاچه به علت بارندگی در فصلهای بهار و زمستان ۱۲۰ کیلومتر مربع است، اما در فصل پاییز و تابستان به ۸۰ کیلومتر میرسد و کاهش پیدا میکند. این تالاب در حال حاضر جز تالابهای بینالمللی ثبت شده است، دارای ۱۱ رود اصلی، ۱۰۰ گونه پرنده، ۳۰ رود فرعی، ۵۰ گونه ماهی و تعداد بیشماری پوشش گیاهی میباشد.
- دریاچه زریوار
دریاچه زریوار بهشت گمشده غرب کشورمان است. این واژه یک واژه کردی است و دریاچه مذکور ۳ کیلومتر از شهر مریوان فاصله دارد. نکته جالب در خصوص این دریاچه این است از هیچ رودخانهای تامین نمیشود و تنها از چشمههای طبیعی در کف دریاچه و همچنین آب شدن برف روی کوهها دریاچه پر آب میشود. مردم محلی بر این باور هستند که چشمههای کف دریاچه خودجوش میباشند و دریاچه پر از قصهها و افسانههای جالب است. اطراف آن نیز گونههای بسیار زیادی درخت مانند بادام، گلابی و بلوط وجود دارد. از دیگر جذابیتهای دریاچه زریوار وجود جزیره کوچک آن میباشد که معمولاً ماهیگیران از آن استفاده میکنند. در فصل سرما سطح دریاچه یخ میزند، اما در تابستانها که هوا گرم است گیاهان آبی و حتی غیر آبی در آن مشاهده میشوند. در حال حاضر نیز به علت استقبال بالای گردشگران امکانات مختلفی مانند ایستگاه قایقرانی، پارکینگ، هتل و رستوران در کنار آن احداث شده است.
- دریاچه صورتی
در شهر شیراز علاوه بر مسجد صورتی یک دریاچه صورتی نیز قرار دارد که مردم محلی به آن دریاچه مهارلو هم میگویند. این دریاچه نمکی است و در فاصله ۲۷ کیلومتری از شهر شیراز قرار گرفته است. آنچه که موجب تمایز دریاچه صورتی از دیگر دریاچههای کشورمان میشود، وجود نوع خاصی و منحصر به فرد از جلبکها، پتاسیم بسیار زیاد و شوری بالای دریاچه میباشد که موجب شده است رنگ آن صورتی دیده شود.
به طوری که اگر از طریق هوایی به شیراز رفته باشید، قطعاً از آن بالا یک سرزمین صورتی را دیدهاید. در سفر به شیراز بازدید از این دریاچه بینظیر را فراموش نکنید. البته در فصل زمستان، پاییز و بهار رنگ آن کاملاً طبیعی است، اما در فصل تابستان رنگ آن صورتی میشود.
- دریاچه اوان
از زیباییهای ناشناخته کشورمان دریاچه اوان را میتوان نام برد که در جاده قزوین الموت و در نزدیکی روستای زرآباد واقع شده است. این دریاچه در واقع در دامنه کوه خشچال است، بنابراین با سفر به آنجا میتوانید از طبیعت بکر، آب و هوای مطبوع و چشم انداز زیبای آن لذت ببرید.
ارتفاع دریاچه ۱۸۱۵ متر از سطح دریا میباشد، بنابراین پاییز و زمستان بسیار سردی را دارد، به طوری که سطح آن یخ میزند. پس بهترین زمان برای بازدید از آن فصل بهار و تابستان است. در فصل تابستان در مسیر دریاچه وقتی از جاده الموت گذر میکنید، شکوفههای زیبای گیلاس را در اطراف جاده خواهید دید، علاوه بر آنکه در کنار دریاچه نیز تنوع گیاهی و پوشش سبز زیبایی وجود دارد. از مزیتهای این دریاچه زیبا این است که امکان اطراق برای گردشگران و خانوادهها وجود دارد.
- دریاچه چورت
دریاچه چورت در ۷۱ کیلومتری ساری و در فاصله ۱۰ کیلومتری از روستای چورت واقع شده است. نام اصلی این دریاچه میانشه است، اما از آنجایی که به روستای چورت نزدیک میباشد، با این نام نیز شهرت یافته است. در سال ۱۳۱۸ بر اثر زمین لرزه مسیر آب چشمه مسدود شده و در نهایت این دریاچه زیبا به وجود آمده است، در فضای تابستان و بهار سطح آب دریاچه پایین است، به این ترتیب میتوان درختهایی را دید که قبلاً در آنجا رشد کرده و بر اثر کاهش یافتن سطح آب سر بیرون آوردهاند.
در کنار دریاچه نیز امکان برپایی کمپین و زدن چادر وجود دارد. یعنی اقامتگاههایی در روستاهای اطراف آن برای اسکان مسافران در نظر گرفته شده است. این دریاچه جزو دریاچههای ماهیگیری محسوب میشود، اما نمیتوان در داخل آن شنا کرد.
- دریاچه الندان
از جاذبههای استان مازندران میتوان دریاچه الندان را ذکر کرد که تنها منبع تامین آب در آن بارش برف و باران میباشد، یعنی هیچ رودی به داخل آن جریان ندارد. نوع خاک در اطراف دریاچه نیز کاملاً خاص و منحصر به فرد است، یعنی اگر اندکی برف یا باران ببارد آب تمام این قسمتها به داخل دریاچه سرازیر خواهد شد، چون خاک هیچگونه نفوذ پذیری ندارد، به همین دلیل است که آب دریاچه دارای ماندگاری زیادی میباشد. در اطراف آن نیز پوششهای سبزی مانند درختچههای ازگیل، گلهای بنفشه، ولیک، الزی و تلکا وجود دارد و میتوان طبیعتی کاملاً بینظیر را در سفر به دریاچه الندان تجربه دید.